marți, 10 octombrie 2017

Portret Andi Ștefănescu. Foto Silviu Purcărete

Andi Ștefănescu. Foto Silviu Purcărete

ANDI STEFANESCU

S-a născut în București la 5 octombrie 1949. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale (IATC) în 1971. A fost actor la "Teatrul de Stat", Constanța, "Teatrul de Stat", Sibiu, și la "Teatrul Mic", București. Din vara anului 1980 este stabilit în Germania. Între 1980 - 1995  a fost crainic, redactor și redactor-șef adjunct al Redacției Știri din Departamentul Românesc al postului de radio Europa Liberă, RFE-RL Inc. München, sub pseudonimul Horia Costescu.
La desființarea Europei Libere, după șaisprezece ani de ziaristică, Andi Ștefănescu s-a reîntors la teatru și film și s-a așezat uneori și la masa de scris. Printre altele, a jucat în Paulas Geheimnis, 2007, Germania, Regia: Gernot Krää; Les Métamorphoses, Abbey of Neumünster Cultural Exchange Center, 2007, Luxemburg, Regia: Silviu Purcărete; Undeva la Palilula, 2011, România, Regia: Silviu Purcărete. A tradus în românește Homo Sovieticus, de Alexander Zinoviev, și a scris câteva scenarii de film și o piesă de teatru. La editura Vremea i-a apărut de curând romanul Dincolo de farmecul nopții.

"O reușită uimitoare, Dincolo de farmecul nopții aduce în scenă bizara lume nocturnă bucureșteană, cu personajele ei misterioase și deseori îndoielnice, cu primejdiile ascunse și cu monștrii ei fermecători și letali. …Rar am întâlnit o carte de debut atât de matură și cu o stăpânire atât de sigură a mijloacelor." Silvia Colfescu                                                        





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu